Известният русенски фотограф Явор Мичев ще открие първата си напълно самостоятелна изложба

...
Известният русенски фотограф Явор Мичев ще открие първата си напълно самостоятелна изложба
Коментари Харесай

Явор Мичев открива първа самостоятелна изложба в чужбина

Известният русенски фотограф Явор Мичев ще открие първата си изцяло независима галерия в чужбина

В рамките на месец експозицията, съдържаща 35 фрагмента, свързани с река Дунав, Русе, Гюргево и емблематичния мост сред двата града, ще може да бъде прегледана в Окръжния музей „ Теохари Антонеску “ в Гюргево.

Изложбата ще бъде публично открита в сряда /21-и септември/ от 11.00 часа. Събитието се осъществя по самодейност на Асоциация „ Еврорегион Данубиус “ в подтекста на един от водещите ѝ цели, а точно насърчаването на трансграничното съдействие. Инициативата става допустима и с помощта на поддръжката на регионалния шеф на Русе Анатоли Станев, както и управлението на Окръжния съвет. „ Смятам, че геният би трябвало да се насърчава, а Явор има несъмнено подобен. Ще застана зад всяка сходна самодейност “, съобщи Станев.

Явор Мичев се занимава с снимка още от възпитаник. В началото е било занимание, само че последователно пристрастеността към хубостта на заобикалящия ни свят става неразделна част от неговото всекидневие. През 2007 година за първи път лети и снима от мотоделтапланер. „ Хареса ми това да демонстрирам от висока позиция природата, хората, постройките. През последните 7 години фотографирам главно с безпилотни радио управляеми платформи (дронове). Аерофотографията дава нови хоризонти и нови благоприятни условия за авторските ми планове “, споделя Явор Мичев.

През годините негови фотоси са взели участие в над 50 фотоконкурса и салона в 23 страни, отличени са с повече от 50 награди. Носител е на интернационалното звание актьор на Международната федерация за фотографско изкуство /AFIAP/. Има зад тила си 9 независими и 6 взаимни изложения. Удостоен е с премия „ Русе “ в категория „ Изобразително изкуство “ за 2020 година от кмета Пенчо Милков. Той е първият фотограф, на който се присъжда сходна премия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР